Ékszerviselés szabályai

A külső-belső harmónia kialakításához elengedhetetlen a belső egészség, és az összhangot sugárzó külső megjelenés. Az alábbiakban a külső összhang megvalósításáról lesz szó, mégpedig a kiegészítők tükrében. Az ékszerviselés szabályairól részletesen beszélek a szín-és stílustanácsadás alkalmával, sőt azt is kivesézzük ilyenkor, melyik fazon az előnyös és melyik nem.

Az ékszerek kiválasztásnál elsődleges szempont legyen, hogy stílusban passzoljanak az öltözeteddel.

3 tippet hoztam a viselésükkel kapcsolatban:

1. A kiegészítők színe és stílusa legyen összhangban az öltözékeddel, így harmóniát fog sugározni a megjelenésed.

2. Meleg színtípusnak a sárga arany, réz és bronz, míg a hideg színtípusnak a fehér arany, ezüst, orvosi acél ékszer az ideális. A kevert színtípusnak ezek keveréke, csak az arányokat helyesen válaszd meg.

3. A megfelelő alkalomhoz, a megfelelő csecse-becsét válaszd. Pl. egy állásinterjún, üzleti tárgyaláson kerüld a feltűnő, erős színű ékszereket.

A 4 alap színtípus ékszerei
7 különböző bross

Az ékszerviselés szabályai-

A bross

Essen szó még a brossról is, én úgy gondolom, hogy ma is sikkes, és igazán nőies. Érdemes ezek anyagára odafigyelni, hiszen már nem valószínű, hogy a régi kitűzők megfelelnek a mai kor elvárásainak, de egy modern változat ugyanúgy eleganciát tükröz, mint régebben.

Bal oldalt a szív felett tűzzük ki. Egy egyszerű felsőt is elegánssá tehet, de a kabátunkat is feldobhatjuk egy szezonban, többféle bross használtavál (persze nem egyszerre 😀 ).

Fontos, hogy a mérete arányban legyen az adottságainkkal, a stílusa egyezzen az öltözetünkkel, alkalomhoz illő legyen, valamint a színtípusunkkal is harmonizáljon. 🙂

Ha a bross mellett döntünk, akkor maximum egy hozzáillő szolidabb fülbevalót tegyünk fel, amivel ki tudjuk emelni a bross szépségét. Nincs szükség nyakláncra, mert elvonná a figyelmet a kitűzőről, de esetleg egy hasonló stílusú gyűrű vagy karkötő nem lesz zavaró. 🙂

Ha szeretnéd megtudni, hogy milyen színtípusba tartozol és kíváncsi vagy, hogyan tudod a testalkatodból a legtöbbet kihozni, akkor szeretettel várlak egyéni vagy minicsoportos tanácsadásra.

Addig is amíg találkozunk, színes és stílusos napokat kívánok!

Ezek is érdekelhetnek...

Kövess