A hajszínek játéka

Azt tapasztaltam, hogy főleg a nők (habár mostanában a férfiaknál is egyre gyakrabban előfordul) szeretnének megfelelni a divatnak a hajszínükkel is. Ismerős ez neked is?

Te mit szeretnél jobban, azt hogy divatos színű legyen a hajad, vagy inkább azt, hogy a hajszíned összhangban legyen veled?
Viszont hiába vágynak erre a hölgyek/férfiak, gyakran nem tudják eldönteni a hatalmas kínálatból, hogy melyik szín lenne számukra a legelőnyösebb.
Meg is értem, hogy nehéz a választás ennyi árnyalat és márka közül, ráadásul még a divat is elvihet bennünket rossz irányba.

Hajszínek játéka

Láthatod a képen, hogy amíg én sem tudtam nekem milyen színek állnak jól, addig előfordult, hogy elég viccesen néztem ki egy rosszul kiválasztott hajszínnel (2005).

Az 1996/1997-es fotókon gesztenye színre volt festve a hajam és sárga aranyat hordtam (akkor a fehér arany még nem volt elterjedt), barnás rúzzsal sminkeltem, ja igen, a fekete szemceruzát az alsó szemhéj belső vízvonalára húztam, mert csak annyit tudtam a szemfestésről.

Aztán a 2005-ös képen külső nyomás hatására volt egy próbálkozásom a szőkítésre, de virító rézvörös lett belőle. Szörnyű volt!  Amikor megláttam magam a tükörben, majdnem sírva fakadtam.  Próbáltuk menteni a menthetőt sötétítéssel, de csak annyira sikerült, amennyire a fotón is látszik. Ha jól megnézed, alkalmi smink (lila a vörös hajhoz!) volt rajtam (és persze ruha), és mégsem néztem ki jól.

2006-ban elvégeztem a szín-és stílustanácsadó képzést, és onnantól kezdve, mondhatott nekem bárki bármit, nem hagytam magam, és eredeti árnyalata lett újra a hajamnak (nagyon őszülök, ezért festem, de már foglalkoztat a gondolat, hogy meghagyom úgy), ezt a 2019-es kockán láthatjátok. Ez az én tél-nyár típusom tökéletes színe. Hozzáteszem, itt már nem volt rajtam nagy smink, csak szemceruza, spirál és rúzs. Mégis a megfelelő színekkel harmóniában vagyok a külsőleg, ami pozitív hatással van a belsőmre is. 

Igazán nem is az a lényeg, hogy mások mit mondanak, milyen divatirányzatok vannak. Az számít, hogy Te eldöntöd, tudatosan választasz magadnak hajszínt és nem próbálkozol össze-vissza a különböző színű hajfestékekkel, és akkor nem fogsz kinézni viccesen.

színtanácsadás után a színtípus meghatározásával már tudhatod, hogy milyen színárnyalatú hajszín áll neked jól, amivel megvalósíthatod a külsőd tökéletes összhangját.

A hajszínek játéka… Ne hagyd, hogy előnytelen legyen a hajszíned! Gyere, nézzük meg, hogy neked milyen színek állnak jól, amivel a legtöbbet hozhatod ki magadból!

Addig is amíg találkozunk, színes és stílusos napokat kívánok!

Ezek is érdekelhetnek...

Kövess