Az alapruhatár összeállítása-1

Az alapruhatár kezdődjön az alapoktól, a következő bejegyzésemben pedig ténylegesen a ruhadarabokról fogok írni.

színtanácsadásnak az a lényege, hogy a típusunk ismeretével össze tudjuk állítani az alapruhatárunkat. Azt tanítom meg neked, hogy melyek azok az előnyös árnyalatok számodra, amelyekkel a legtöbbet tudod kihozni magadból.

Minden szín mindenkinek jól áll (kivéve a narancssárgát, mert az leginkább a meleg színtípusoké), „csak” a megfelelő árnyalatot kell megtalálni.

Vannak bizonyos alapdarabok, amelyekkel ki tudod alakítani az alapruhatáradat, de ehhez érdemes tisztában lenned a színtípusoddal. Ha ez megvan, akkor csak olyan színű ruhákat választasz majd magadnak ebben a hatalmas túlkínálatban, ami tutira jól áll neked, így kicsi az esélye a mellényúlásnak (még ekkor is előfordulhat, de arról, hogyan lehet ezt elkerülni a tanácsadásokon beszélek). 

Ha az alapdarabok megfelelnek a színtípusodnak, akkor lényegesen kevesebb ruhával több szettet tudsz kialakítani, és minimális ruhaszám is elegendő lesz ebben a nehéz gazdasági helyzetben. Egy drágább rosszul megválasztott darab, ami ott áll a szekrényben használatlanul, sokkal többe kerül, mint ami ténylegesen az ára volt. Hogy miért? Mert megvetted, de nem használod, így másikat kell venned, amit biztosan használsz majd, de ott maradhat benned a kétség a félresikerült vásárlás után, hogy az újabb darab biztosan jó lesz-e…

Van egy bizonyos kék, az univerzális kék, ami tényleg minden színtípusnak jól áll, de nem járhatunk csak kékben egész életünkben csak azért, mert az biztos jó.

Többen a szürkét is univerzálisnak mondják, de ennek is van hideg és meleg árnyalata (mint tudjuk legalább 50 😀 ), és bizony látszik a kendőzéskor, hogy nem mindegy melyiket választjuk.

Még a drappot és az ún. nevezett petrolkéket is olyan színnek tartják, ami mindenkinek jól áll, viszont a vendégeim is látják, amikor rájuk teszem, hogy bizony nem így van. 

Amennyiben, ha mégis szeretnéd viselni a számodra előnytelen színt, megkapod tőlem azt az információt, hogyan tudod mégis úgy viselni, hogy ne sápasszon, öregítsen, ne legyen komor tőle az arcod. Tehát, nem azt mondom neked, hogy dobd ki, hanem megnyugtató választ adok arra, mit tegyél azért, hogy használni tudd a kedvenc darabodat.

Az, hogy egy alapruhatár kialakításához milyen alapdarabokat érdemes beszerezned, még függ attól, is milyen a stílusod, amihez figyelembe kell venned: 

  • milyen a testalkatod, 
  • milyenek a testi arányaid, 
  • milyen feladatokat látsz el napi szinten, 
  • milyen pozíciót töltesz be a munkahelyen, 
  • milyen az életkorod, mit akarsz üzenni magadról a külvilág felé, 
  • milyen a lelki beállítottságod, 
  • milyen a bolti kínálat, mi lapul a szekrényedben. 

 

Elég összetett kérdés ez is, ahogy láthatod. Ezekre választ kapsz a stílustanácsadás keretében.

Miután eljössz hozzám szín-és stílustanácsadásra, utána sokkal, de sokkal könnyebben boldogulsz a boltok túlkínálatában, még akkor is, ha kevesebb pénzből kell gazdálkodnod.

Addig is amíg találkozunk, színes és stílusos napokat kívánok!

Ezek is érdekelhetnek...

Kövess