Milyen a nőies öltözködés?

Régebben nem voltam a nőies öltözködés mintapéldája, csak farmert, pólót és inget (volt, hogy férfi inget) hordtam rendszeresen, természetesen sportcipővel, mert az volt a praktikus és kényelmes. Így nem kellett állandóan arra figyelnem, hogy hogyan ülök, és hogyan tartom a lábaimat, sőt nem kellett attól sem félnem, hogy megbicsaklik a bokám a magassarkú cipőben (nem is bírta a lábam). Nagyon laza voltam, és a nőies öltözködéstől olyan messze, mint Makó Jeruzsálemtől.

Aztán, később a nadrág még mindig megmaradt, de igyekeztem nőiesebb felsőket viselni, alapsminket és egyszerű, nem hivalkodó ékszereket feltenni minden nap. De a szoknyától távol tartottam magam még nyáron is, tökéletesen megfelelt számomra a térdnadrág.

Egyre jobban odafigyeltem arra, hogy mit veszek fel. Ez már nemcsak arról szólt, hogy a színeimnek megfelelően öltözködjek, hanem arról is, hogy lépést tartsak az aktuális divat számomra elfogadható kínálatával. Igyekszem a nőiességet szem előtt tartva választani a ruhadarabok közül. Igen, a szoknya mellett is gyakrabban döntök, habár azt inkább nyáron részesítem előnyben.

A tűsarkú cipőt továbbra is kerülöm, de hiszem és vallom azt, hogy körömcipőn és kiskosztümön túl is létezik nőies öltözködés.

A napi egyszerű smink elengedhetetlen, anélkül szinte sosem lépek ki az utcára, na jó, egyszer-egyszer előfordul, például ha csak a boltba szaladok le, akkor nem feltétlen húzom ki a szemem.

Ezek már beépültek a mindennapjaimba, és rutinná váltak. De bizony azelőtt, mielőtt ez megtörtént volna, tudatosan szoktattam rá magam, hogy minden nap odafigyeljek az öltözetemre. Volt, hogy ennek tükrében átvizsgáltam a szekrényem tartalmát, és kiválogattam a már nem megfelelő darabokat azért, hogy még véletlenül se vegyem fel azokat, amikor esetleg kevésbé jó a kedvem.

A haj rendbetétele is fontos tényező az összhang kialakításában. Nekem évtizedekig kihívást jelentett a göndör hajam kezelése. Nem csak a göndörség volt a fő gondom, hanem az erőteljes őszülés. Zavart, hogy látszik a lenövés, és emiatt gyakran festeni kellett, viszont minden egyes színezéskor tudtam, hogy nem egészséges dolgot teszek a szervezetemmel. Éppen ezért hoztam egy merész döntést, és elhatároztam, hogy meghagyom eredeti színeiben pompázni a hajkoronámat.

Az ékszerekre is nagyobb hangsúlyt fektetek, sőt a rövid hajhoz imádom a sálat, amivel előtte nem tudtam mit kezdeni (nagyon jól melegíti a nyakam).

Madarasz_Vica
Madarász Vica szín-és stílustanácsadó

Ha szeretnéd tudni, hogyan emeld ki a nőességedet az öltözködéseddel, hogyan valósítsd meg az egyéniségedhez illő hétköznapi eleganciádat, akkor gyere és kövess a Facebook oldalamon, mert öltözködési ötleteket, tippeket is láthatsz majd tőlem. 🙂

Ha Te is szeretnéd tudni a színtípusodat, a testalkatodhoz illő előnyös ruhafazonokat, valamint ezek alapján összeállítani a ruhatáradat (amivel a későbbiekben több tízezer forintot is megtakarítasz, ráadásul még a környezetet is véded), de nem tudod, hogyan valósítsd meg a hétköznapi eleganciádat, akkor bátran keress meg, segítek!  

Addig is amíg találkozunk, színes és stílusos napokat kívánok!

Ezek is érdekelhetnek...

Kövess